Haber

Erdoğan’dan kara harekatı mesajı: En kısa vakitte tepelerine bineceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Meclis Küme Toplantısı’nda konuştu.

Suriye’ye yönelik kara harekatı bildirisi veren Erdoğan, “Gerçekleştirdiğimiz hudut ötesi harekatlarla güvenlik şeridinin bir kısmını zati oluşturduk. Kalanlarını da Tel Rıfat, Münbiç, Ayn el Arab üzere çıban başı yerlerden başlayarak adım adım halledeceğiz. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tehditleri hudut ötesinde karşılama ve yok etme stratejimizi hayata geçirmek için gereken faaliyetleri yürütüyor. Hava harekatlarımızı kesintisiz sürdürürken bizim için en uygun olan vakitte karadan da teröristlerin zirvesine doruğuna bineceğiz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Biz yaptığımız her mutabakat üzere Suriye hudutlarımızla ilgili ahitlerimize de sonuna kadar sadık kaldık. Madem karşımızdakiler kendi kelamlarını tutamıyor yapılan muahedenin gereklerini yerine getiremiyor, öyleyse bizim kendi başımızın dermanına bakma hakkımız doğmuştur” diye konuştu.

Erdoğan’ın gündeme ilişkin konuşmasından satır başları şöyle:

“Bu sabah erken saatlerde yaşadığımız Düzce zelzelesini hisseden vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Yaralanan vatandaşlarımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum. Deprem Gölyaka’da çok sayıda binada hasara yol açmakla birlikte, vahim yıkımla karşılaşmadık. Türkiye’yi depreme hazırlamak için 20 yıldır TOKİ projelerinden kentsel dönüşüm projelerine kadar bina altyapılarımızı yeniliyoruz. 2022’yi zelzele tatbikat yılı ilan ederek 94 binin üzerinde faaliyet yürüttük. Gölyaka zelzelesi hem zelzele gerçeğinin ne kadar yakınımızda olduğunu hem de yürütülen çalışmaların hızlandırılması gerektiğini göstermiştir.

Dün hizmete açtığımız Artvin Yusufeli Barajı ve HES’in yeni Yusufeli yerleşim yerinin ve Yusufeli yollarının bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Gövde yüksekliği bakımından Türkiye’nin en büyük dünyanın 5. büyük barajı olan Yusufeli üreteceği güç ve depolayacağı su ile ülkemizin gelişmesine çok değerli katkılar sunacaktır. Yusufelili kardeşlerimize ülkemize bu hizmeti kazandırmak için meskenlerini, işyerlerini, geçmişlerini geride bırakıp yeni yerleşim yerlerine taşınarak yaptıkları fedakarlık için şahsım milletim ismine teşekkür ediyorum. İlçe merkezindeki konutları ile, işyerleri ile, kamu hizmet binaları ile, köyevleri ile yepisyeni pırıl pırıl çağdaş bir Yusufeli inşa ederek kardeşlerimize şükranlarımızı tabir etmeye çalıştık.

BAY KEMAL, NEYİ NERDEN NASIL YAPTIĞIMIZI ÖĞREN, SONRA KAYNAK NEREDEN DEME: Togg’u Türkiye vizyonumuzun teknoloji alanındaki sembolü olarak alkışlarla karşılamıştık. Yusufeli Barajı’na da Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun alt yapı sembolü olarak hoşgeldin diyoruz. Bu abide yapıtın ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyor ve kendilerini tebrik ediyorum. Yılda 5 milyar inşallah buradan geri dönüşüm var. Bu 7 yılda bu gelirle kendini finanse edecek. 35 milyara bu barajımızı ulusal bütçeden gerçekleştirdik. Bay Kemal görüyorsun işte, neyi nerden nasıl yaptığımızı öğren, sonra kaynak nereden deme. Yeri gelir ulusal bütçeden, yeri gelir memleketler arası piyasadan ancak biz yaparız aramızdaki fark bu.

İSTİKLAL SALDIRISI KISA MÜDDETTE AYDINLATILDI: Bugün terör taarruzları konusundaki gelişmeleri ve yeni adımları paylaşmak istiyorum. İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı atak failleri ve ilişkileriyle kısa müddette aydınlatılmıştır. Bombayı koyan terörist ve yardımcı olanlar adalete teslim edilmiştir. En doruktan en aşağıya kadar bu aksiyona karışan kim varsa kesinlikle bulunacak, hesabı sorulacak. Türkiye artık ülkemize ve milletimize yönelik taarruzlara karışan teröristler ile yardım eden herkesi tespit etme, yakalama, cezalandırma gücüne sahiptir. Saldırıyı timsah gözyaşlarıyla kınayanlar, operasyona verdikleri reaksiyonla ortaya çıkmıştır.

KENDİ BAŞIMIZIN DEVASINA BAKMA HAKKIMIZ DOĞMUŞTUR: Suriye’de denetimleri altında tuttukları bölgelerden ülkemize yönelik rastgele bir tehdit gelmeyeceği garantisi veren güçlerin bu kelamlarını tutamadıkları ve tutamayacakları son olayla bir kere daha anlaşılmıştır. Biz yaptığımız her muahede üzere Suriye hudutlarımızla ilgili ahitlerimize de sonuna kadar sadık kaldık. Madem karşımızdakiler kendi kelamlarını tutamıyor yapılan mutabakatın gereklerini yerine getiremiyor, öyleyse bizim kendi başımızın devasına bakma hakkımız doğmuştur.

SON GÜNLERDE 764 HÜCUM YAPILDI: Bizim her kelamımız üzere bu beyanımızın da gerisinde çok somut münasebetler, haklı sebepler, inkarı mümkün olmayan hakikatler var. Suriye sınırlarımızdaki Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak vilayetlerimize son günlerdekilerle birlikte 764 havan, roket, füze saldırısı yapılmıştır. Bu akınlarda 32 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 261 vatandaşımız yaralanmıştır.

HAVA OPERASYONLARI YALNIZCA BAŞLANGIÇTIR: Özellikle tahlil sürecinin akabinde ülke içindeki taban takviyesini ve silahlı gücünü büyük ölçüde kaybeden Kuzey Irak’taki varlığı ciddi oranda gerileyen örgüt tüm dikkatini Suriye üzerinde yoğunlaştırmıştır. Batılı ülkelerin terör örgütünün Suriye’deki kolunu PKK’dan ayrıştırma gayretlerinin beyhude olduğu yaşanan her gelişme ile ortaya çıkmaktadır. Ölü, yaralı veya sağ olarak yakaladığımız teröristlerin üzerlerinden çıkan donanımlar ile eğitim gördükleri yerler Suriye’de farklı isimlerle alana sürülen örgütün şahsen PKK’nın kendisi olduğu gerçeğini teyit etmektedir. Artık hiç kimsenin bu yalanla karşımıza gelmesine tahammülümüzün olmadığını burada bir kez daha ifade etmek isterim. Uçaklarla, toplarla, SİHA’larla yaptığımız operasyonlar yalnızca başlangıçtır. Hatay’dan Hakkari’ye kadar güney hudutlarımızın tamamını ülkemiz topraklarına taarruz imkanı bırakmayacak formda bir güvenlik şeridi ile kapatma kararlılığımız her zamankinden bugün daha güçlüdür.

KARADAN DA TERÖRİSTLERİN ZİRVESİNE BİNECEĞİZ: Gerçekleştirdiğimiz hudut ötesi harekatlarla bu şeridin bir kısmını aslında oluşturduk. Kalanlarını da Tel Rıfat, Münbiç, Ayn el Arab üzere çıban başı yerlerden başlayarak adım adım halledeceğiz. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tehditleri hudut ötesinde karşılama ve yok etme stratejimizi hayata geçirmek için gereken faaliyetleri yürütüyor. Hava harekatlarımızı kesintisiz sürdürürken bizim için en uygun olan vakitte karadan da teröristlerin zirvesine doruğuna bineceğiz. Beton tünellerin mezarları haline geleceği gün yakındır. Irak ve Suriye idareleri Türkiye’nin harekat yaptığı yerlerden rahatsızlık duymasınlar. Bu harekatlar Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü de teminat altına alacaktır.

TÜRKİYE’NİN BÖLGESEL LİDERLİĞİNİ GÜÇLENDİRMESİNDEN RAHATSIZLAR: Sınırları içindeki diğer devletlerin varlığından envai çeşit terör örgütünün faaliyetinden rahatsız olmayanların Türkiye’ye karşı farklı hal sergilemeleri kendi halkları ile idarelerinin bağlarını zayıflatmaktan öte mana taşımaz. Daima söylediğimiz üzere bizim tek sıkıntımız kendi vatandaşlarımızın ve yanı başımızdaki tüm kardeşlerimizin inançlı, huzurlu, müreffeh geleceğini inşa etmektir. Son periyotta hem ülke içinde hem hudut bölgesinde ağırlaşan hücumlar hiç elbet terör örgütünün ve onu üzerimize salanların Türkiye’nin geleceğine yönelik hesapları ile yakından ilişkilidir. Terör örgütü ile onunla aynı çizgideki yapıların iplerini ellerinde tutanların karın ağrısı bellidir. Bunlar ülkemizin güven ve istikrar içinde hedeflerine yürümesinden rahatsızlar. Bunlar, ülkemizin kendi siyasi ve ekonomik kararlarını özgürce vermesinden, kendi çıkarlarını cesaretle savunmasından rahatsızlar. Bunlar, ülkemizin küresel krizleri fırsata dönüştürmesinden rahatsızlar. Bunlar, Türkiye’nin bölgesel liderliğini güçlendirmesinden rahatsızlar. Bunlar, bizzatihi milletimizin Anadolu’daki bin yıllık varlığından rahatsızlar. Üstelik tüm bu rahatsızlıklarını gizlemeye gerek dahi görmüyor açıkça da söylüyorlar. Ülkemizin maruz kaldığı hangi haksızlığı, adaletsizliği, nobranlığı kazısak altından daima birebir anlayış, tıpkı hazımsızlık, birebir hasımlık çıkıyor. Biz bunu Avrupa Birliği tam üyeliğimizin engellenmesinde yaşadık. Biz bunu Amerika ile ortamızda vuku bulan F-35 krizinde yaşadık. Biz bunu hudutlarımıza füzeler yağarken ülkemizdeki hava savunma sistemlerinin sökülüp götürülmesinde yaşadık. Biz bunu Kıbrıs konusunda, güç mutabakatlarına kadar Akdeniz’deki her tartışmada yaşadık. Biz bunu milyonlarca masumun canını ve onurunu kurtarmak için yaptığımız fedakarlıkların görmezden gelinmesinde yaşadık.

BİZİM DE KENDİMİZE GÖRE BİR OYUN PLANIMIZ VAR: Hemen her uluslararası platformda bu bakış açısının emarelerine şahit oluyoruz. Bizim de kendimize göre bir oyun planımız var. Geçmişten aldığımız dersler ışığında Türkiye’nin ve milletimizin menfaatleri neyi gerektiriyorsa ona nazaran hareket ediyoruz. Bunu yaparken tahammül sonlarımızı zorlayan hadiseler karşısında da reaksiyonumuzu göstermekten geri kalmıyoruz. En çok da bel altı vuruşlara tevessül edilmesinden hüzün duyuyoruz. Son periyottaki hadiseleri de bu çerçevede görüyoruz. İstanbul’da bomba patlatarak Türkiye’nin canını acıtacaklarını sanıyorlar. Hudut kentlerimize havanlarla saldırarak milletimizin yüreğini kıracaklarını sanıyorlar. Diplomatik ve ekonomik şantajlarla ülkemizi Türkiye Yüzyılı yolundan döndürebileceklerini sanıyorlar. Halbuki bilmiyorlar ki biz artık bu safhaları geçeli çok oldu. Vasayetin burnunu sürten, sokakları karıştırmak isteyen vandalları bozguna uğratan, teröristleri açtıkları çukurlara gömen, darbecileri püskürten, ekonomik tetikçilere eyvallah etmeyen kısacası istiklaline ve istikbaline sahip çıkan Türkiye’yi hala sinsi sistemlerle dize getirmeye çalışanlara bildirimiz çok net; başaramayacaksınız.

Ülke ve millet olarak bekamıza yönelik tehditlere karşı gayretimizi sürdürürken içerideki gelişmeleri de takip ediyoruz. Tarih boyunca tüm filozoflar, alimler siyaset nedir sorusuna karşılık aramışlardır. Siyaset söz kökeni olarak yönetmek, eğitmek, yetiştirmek üzere manalara sahiptir. Siyaset ise devletin idaresine ait faaliyetlere işaret ediyordu. Daha evvel Parlamenter Demokrasi ile yönetilen ülkemizde inanç ve istikrarda önemli düşünceler yaşanmıştır. İstikrar ismine idare sistemimizi milletimizin teveccühüyle değiştirdik. Koalisyon devirleri ve onun modülü haline gelen vesayet gölgesi ve darbeler zincirinin ağır maliyetleri olmuştur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçerek bu sorunu çözdük.

TERÖR ÖRGÜTÜ GÜDÜMÜNDEKİ PARTİYİ ÜLKE YÖNETİMİNE ORTAK ETMEYE ÇALIŞAN NAMERT SORUMLULUKTAN SÖZ EDEMEZ: Cumhurbaşkanı’nın halkın yarısından fazlasının dayanağıyla işbaşına gelebilmesi idare demokratik meşruiyetini en üst düzeye çıkarmıştır. Ömründe devlet idaresine dair bilhassa SSK Genel Müdürlüğü devri hariç rastgele bir deneyimi olmayan CHP Genel Lideri’nin devleti yönetme sorumluluğu başka bir güldürü olarak karşımıza çıkıyor. Bu zatın ülkenin en büyük ikinci partisinin başında olmasının getirdiği sorumluluk bir yana rastgele bir vatandaş olarak göstermesi gereken hassasiyetin farkında olması gerekiyor. Artık söyleyeceklerim tahminen biraz ağır olacak ancak hak ettiği tespitler. Madem sorumluluktan kelam ediyoruz kendi devletini, bütçesini uyuşturucu parasıyla yönettiğini söyleyen haysiyet fukarası en son kişidir. Kendi devletini, ülkesini mafyaya teslim etmekle itham ettiğini söyleyen zavallı sorumluluktan kelam edemez. Yurt dışında ne kadar Türkiye düşmanı varsa onların ekmeğine yağ süren gafil sorumluluk ile yan yana gelemez. Terör örgütü güdümündeki partiyi ülke idaresine ortak etmeye çalışan namert sorumluluktan kelam edemez. Yolsuzluktan, hırsızlıktan, ahlaksızlıktan kelam edip de kendi belediyelerindeki kepazeliklere gözlerini kapatan kifayetsiz sorumluluk yanına yarışamaz. Dünyada ülkesinde orman ve yeşil varlığını en çok artıran bir idareye ağaç diyerek saldıranların hangi alçak hesapların peşinde olduğunu Seyahat olaylarında görmüştük. CHP’nin başındaki zat da ağaç diye gevelemeye başladığına göre nöbet ona geçti. Bütün dünya Türkiye’nin Rusya-Ukrayna savaşından Türk Devletleri Teşkilatına kadar Türkiye’nin elde ettiği başarıları konuşurken, bu zatın dış politika diye eveleyip gevelediği lafı israf olarak görüyoruz.

KILIÇDAROĞLU’NA HARCADIĞIMIZ NEFESİN BOŞA OLDUĞUNU BİLİYORUZ: Kendisine Cumhurbaşkanlığı üzere bir alan açamayan bu zata harcadığımız nefesin boşa olduğunu biliyoruz. Haksız, hukuksuz, ahlaksız, pervasız bir halde itham ettiği öğretmeninden polisine, sağlıkçısından çiftçisine kadar tüm kamu vazifelilerinin sahipsiz olmadığını göstermek için karşılık veriyoruz. Hiçbirisi sahipsiz değildir, onların yanında ve ardında biz varız. Dışarıdan bakıp da Türkiye’de her türlü palavra ve iftiranın sirkülasyona sokulabileceği vehmine kapılanlar için ağır müdahale ediyoruz. Umudumuzu tümden kaybetmek istemiyoruz. Bu zatın birinci kere bir vizyon açıklamaya hazırladığını ilan etmesinden memnuniyet duyduk.

TÜRKİYE ESKİ SİYASET ÜSLUBUNDAN ÇOK YORULDU: Şayet muhalefet olumlu siyaset konusunda samimiyse AK Parti kümesinden kelam veriyorum. Kendilerinin hiçbir eksiklerini yüzlerine vurmayacağız. Hiçbir zayıflıklarının üzerlerine gitmeyeceğiz. Hiçbir gaflarıyla dalga geçmeyeceğiz. Türkiye eski siyaset şeklinden çok yorulmuştur. Gençlerimiz takviyesiz atıp tutmaktan, fanatizme dayalı siyaseti istemiyor.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler